sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Terveys


Hyvää terveyttä pitää usein itsestään selvänä asiana ja sairauden yllättäessä toivoo paranevansa pian. Kunnosta huolehtimen vaikuttaa varsinkin siihen miten pärjää kotona sitten vanhuksena. Mielellään olisin lapseni tukena mahdollisimman pitkään. "Vauhti mummona" yllättäisin läheisiäni ja lähtisin kotona levollisesti ajasta iäisyyteen ns. saappaat jalassa.

Hyvä terveys vaikuttaa myös mielenterveyteen ja itsetuntoon. Kohtaamme elämän vastoinkäymiset hieman vahvempana fyysisen ja henkisen voiman avulla. Kaipaan usein elämää kokeneelta neuvoja miten ratkaisisin tärkeän päätöstä vaativan ongelman. Nykyään perheet eivät asu koko ikäänsä samassa taloudessa ja se on oikeastaan iso puutos ihmisen elämässä. Olemme aika yksin tässä maailmassa ja yksikin täysin luottava/luotettava henkinen tuki on arvokas asia. Jokainen haluaa olla hyväksytty juuri sellaisena kuin on.

Terveyteen vaikuttaa mm. ravinto, perintötekijät, liikunta ja elämänasenne. Perintötekijöihin en voi paljoa vaikuttaa. Syön monipuolisesti, mutta huomaan nyt, liikaa makeaa. Vältän perunaa, vaaleata makaroonia ja -leipää. Rasvana voi ja kylmäpuristetut öljyt. Onneksi olen aina inhonnut margariinejä, joiden "terveellisyyttä" pidän vuosisadan huijauksena. Oi mitä aivopesua, koko rasvattomuuden ihannointi.  Liikkunut olen kohtuullisesti. Nyt yritän yhdistää vuorotyötä ja liikuntakeskuksen kanta-asiakkuutta. Aina olen ollut kova kävelemään ja hissiä ei käytetä -hyötyliikkunut. Elämänasennettani olen tietoisesti muuttanut positiivisempaan suuntaan. Vaikeiden kokemusten kautta olen oppinut huomaamaan miten hienoa tavallinen arki on. Pidän itsestäni, perheestäni ja elämästäni. Haaveilu, unelmointi on yksi paheeni(?) Miten halpaa huvia. Suosittelen. 

Tahdon:
  • vähentää sokerin kulutusta
  • ottaa selvää Steviasta, luonnollisesta makeutusaineesta, sillä eihän makeasta voi kokonaan luopua :)
  • suunnitella tarkemmin liikuntani vuorotyön puristuksessa (väsymys, kiire = tekosyy)
  • huomata mitä minulla jo on ja kiittää siitä







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti